Asverstrooiing

Ik mocht een asverstrooiing fotograferen. Eigenlijk zou het een paar weken geleden plaatsvinden, maar met windkracht 6 en de hele dag regen, was dat geen goed idee. Na een mooie, pittige wandeling door de Schoorlse Duinen kwamen we op de plek die de weduwe had uitgekozen. Het was een emotioneel moment wat ik als afscheidsfotograaf zo goed mogelijk in beeld breng voor de familie. Om op terug te kijken, om te rouwen...

Eigenlijk zou ik alleen de uitvaart fotograferen, maar voorzichtig mocht ik ook de opbaring en de laatste afscheidsmomenten vastleggen.
De weduwe en de kinderen vonden de foto's gelukkig prachtig. Mooier dan verwacht, want ze hadden geen ervaring met een afscheidsfotograaf.
Het album lag klaar om besteld te worden, toen ze vroegen of ik ook de asverstrooiing wilde vastleggen. Dat moest ook in het album komen; dan was het 'rond'.

Niets voelt zo waardevol als een weduwe je- met tranen in de ogen- een dikke knuffel geeft en bedankt dat je op dit moment in haar leven aanwezig bent. 🤍

Terug liepen we over het strand, wind in de haren en zon in de ogen. Het was een prachtige dag voor een afscheid.

#afscheidsfotografie #afscheid #rouwen #dankbaar
#asverstrooiing #afscheidsfotograaf


Gastlessen

De afgelopen weken mocht ik aan de opleiding Verpleegkunde van het ROC Nova College een gastles geven over afscheidsfotografie. Uiteraard gingen de studenten ook zelf aan de slag met alle tips om te kijken of ze een 'goede' foto konden maken van een overledene. Nog niet zo'n makkelijke opdracht, maar wat deden ze het goed!
Het resultaat mag ik met jullie delen; de foto's kun je vinden op mijn facebookpagina: SariekeHakenAfscheidsfotografie De studenten hebben zelf hun foto's bewerkt! 
Als verpleegkundigen komen ze misschien in de situatie dat ze door de familie gevraagd worden een foto te maken. Dat is toch echt iets anders dan een 'gewoon' familiekiekje. Waar let je op?
Ook kan ik met mijn gastlessen de volgende lichting verpleegkundigen informeren over Stichting Still. Door het meenemen van de gehaakte mini-luiertjes, -mutsjes en knuffeltjes die de fantastische vrijwilligers maken en het laten zien van de Phéron Box , wordt het heel duidelijk. 
Hiermee komen mijn 2 passies samen: lesgeven en afscheidsfotografie!